SitemapSitemap Facturier
 
Facturier, program facturi, invoice, avize chitante
 
Facturier program facturare

Procedura de control a declaratiei 394

Prelucarea declaratiei depuse de dumneavoastra se realizeaza pana la data de 15 ale lunii urmatoare termenului de depunere a acesteia. Dupa prelucrare, declaratia informativa se arhiveaza la dosarul fiscal, al persoanei impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

In cazul in care, dupa depunerea declaratiei, dumneavoastra constatati existenta unor omisiuni in datele declarate sau in cazul in care una sau mai multe facturi sunt emise in cursul unui semestru, dar sunt primite de beneficiarul tranzactiei dupa data depunerii declaratiei, persoana impozabila trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata, care inlocuieste declaratia informativa depusa initial.

Verificare - procedura


In declaratie se verifica urmatoarele:

- corectitudinea codului de inregistrare in scopuri de TVA (CIF/CUI) al persoanei impozabile ale persoanelor impozabile mentionate in„Lista livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate pe teritoriul national” si in „Lista achizitiilor de bunuri si servicii efectuate pe teritoriul national”, din punctul de vedere al structurii acestora;
- indeplinirea obligatiei de depunere a declaratiei.

Dupa prelucrarea declaratiei vor fi identificate:

- persoanele impozabile care nu au depus declaratiile informative, desi in decontul de TVA au declarat livrari/prestari/achizitii pe teritoriul national;
- persoanele care au depus declaratii informative care prezinta erori.
Notificarile se emit pana cel tarziu la data de 15 ale lunii urmatoare termenului legal de depunere a declaratiei informative.

Gestionarea declaratiei informative
Informatiile din declaratiile informative depuse la termenele legale de depunere, ca urmare a notificarilor transmise de ANAF se introduc intr-o baza de date.

Erorile ce pot interveni


Erorile pot fi de trei feluri:
- baza impozabila de TVA aferenta, declarate de un contribuabil in lista livrarilor de bunuri/prestari servicii efectuate, difera de baza impozabila si TVA aferenta declarate de contribuabilul beneficiar sl livrarilor de bunuri/prestarilor de serviciu si invers;

- un contribuabil declarat in una dintre cele doua liste ca fiind furnizor/beneficiar al livrari de bunuri/prestari de servicii nu declara nici o livrare/prestare/achizitie de bunuri/servicii de la primul contribuabil;

- un cod de inregistrare in scopuri de TVA inscris in una dintre cele doua liste ca apartinand furnizorului/beneficiarului livrarii de bunuri/prestarii de servicii este invalid sau nealocat.


Observatii
Articolul prezentat reprezinta o forma simplificata a prevederilor legale extrase din legea prezentata de Ministerul Finantelor pe site-ul oficial. De asemenea prezentul text este unul informativ si nu constituie baza legala in relatia dumneavoastra cu institutiile statului.

Firma Graffco nu isi asuma nici o reponsabilitate juridica sau materiala ca urmare a unor modificari de legislatie aparute chiar in momentul publicarii acestui mesaj.

Pentru mai multe detalii puteti citi si celelalte articole similare prezentate in site sau sa consultati Monitorul Oficial Nr. 376/4.VI.2007.


Articol publicat in 21 iun. 2007

Legislatie

Continutul minimal obligatoriu a chitantelor...
Prelucarea declaratiei la Agentia Nationala de Administrare Fiscala...
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007 persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania sunt obligate sa declare toate livrarile...
Afiseaza toate articolele
Facturier.ro si Facturier sunt produse ale Graffco Brands dezvoltate prin Int Modern Design srl, © Copyright 2007-2020
Web Design by Graffco